Alegerile noastre ..

    Alegerile fac parte din viața noastră din prima clipă și ne urmează pașii indiferent de direcția pe care alegem să o avem. Sunt parte esențială a rațiunii și poate chiar asta e caracteristica care ne face umani. Drumul este cel pe care îl construim zi de zi prin asumarea și luarea decizilor ce ne privesc pe noi, și de ce nu, pe cei din jurul nostru. Niciodată nu putem știi cu certitudine ce este bine și ce este rău și mereu stăm în gardă și analizăm fiecare alegere.

Niciodată nu putem știi ceea ce ar fi fost dacă alegeam altă cale. Niciodată nu putem anticipa ceea ce urmează să se întâmple cu viața noastră în urma unei alegeri. Niciodată nu putem gândii viitorul, pentru că viitorul este cel pe care noi înșine ni-l proiectăm prin alegerile făcute în prezent.

Prezentul e cel mai important, dar din păcate nu conștientizăm acest detaliu.

Ne concentrăm pe trecut și pe modul meschin în care acesta a lăsat sechele, frici și frustrări asupra sufletului nostru. Ne gândim la trecut de fiecare dată când alegem de parcă mintea noastră poate să coreleze o acțiune trecută de unde ce încă nu s-a întâmplat. Dăm mult prea multă importanță unor lucruri ce așa au fost să fie și le lăsăm pe acestea să ne conducă prezentul într-un mod machiavelic care, din păcate, ne conturează și viitorul.

Prezentul e cel care face diferența, dar totuși alegem să ignorăm acest detaliu.

Ne concentrăm pe proiecția viitorului și o facem cu atâta luciditate încât parcă e real. O facem cu o ușurință care ar trebui să ne sperie, pentru că viitorul este doar o constantă fanstasmică ce nu își găsește stâlpi de susținere în prezent. E important să visezi și să își dorești, dar devine o problemă dacă ignori prezentul și îți focusezi toate energia către o proiecție visătoare.

Prezentul e cel care contează, dar într-un mod meschin, îl ignorăm.

Nu mă crezi, mon cher?

Crezi că am scris doar ca să scriu?

Te înșeli .. știu că nu mă crezi, dar eu totuși o zic!

Alegerile sunt esență. Asumarea alegerilor reprezintă întregul. Hai să nu mai lăsăm trecutul să ne afecteze alegerile prezentului. Hai să nu mai lăsăm bagajele pe care le plimbăm de colo în colo să ne ghideze pașii. Hai să ne asumăm o decizie pentru că asta este primul pas în construcția asumării alegerilor. Hai să lucrăm la prezent așa cum o știm, nu cum credem că știm. Hai să trăim prezentul așa cum e, fără să gândim ce nu trebuie gândit. Hai să proiectăm viitorul așa cum urmează el să fie. Bun sau rău, perfect sau imperfect, simplu sau complicat. Nici nu contează cum urmează să fie pentru că o să fie cumulul alegerilor noastre .. asumate.

Simplu, nu-i așa, mon cher?

Ou voir, până data viitoare!

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *