Avem nevoie ..

Câteaodată nu știm ceea ce se întâmplă cu noi. Câteaodată simțim că ne aflăm într-o bulă a proastelor alegeri care nu are o linie de finish. Câteaodată încercâm să căutăm răspunsuri la întrebări pe care nu le cunoaștem încă. Câteodata zâmbim și parcă totul ne merge strună – suntem împliniți și toate se așează în sfârșit în modul pe care l-am proiectat în atâtea vise. Câteodată suntem triști și parcă orice se destramă – nimic nu iese și parcă nu ne găsim forța să continuăm.

Câteodată poartă o multitudine de forme, în timp ce rămâne o formă fără font. Alegerile noastre sunt cele care duc întotdeauna la stările pe care le resimțim. Câteodată nu contează chiar deloc dacă alegerile pe care le facem sunt unele asumate. Viața în sine este un drum al alegerilor pe care nu avem cum să îl fentăm oricât de mult ne-am dori și am încerca. Viața e complexă, neînțeleasă și uneori abstractă. Își vrea liniștea pentru a se putea dezvolta, dar în același timp se hrănește cu haos pentru a putea supraviețui ..

Avem nevoie de alegeri pentru a ne putea dezvolta ca și indivizi în cadrul comunității. Sunt un must pentru dezvoltarea personală. Esențiale pentru viața personală și vitale pentru cea profesională. Avem nevoie de ele încă de când suntem copii și le primim cu brațele deschise fără să cunoaștem că mai târziu unele se conturează ca fiind alegeri bune și altere ca fiind alegeri proaste. Asta până învățăm de asumare și de modul pervers pe care l-am îmbrățișat de a nu ne asuma alegerile atunci când rezultatul este unul pe care nu îl dorim.

Avem nevoie de asumare pentru a putea înțelege rolul alegerilor și implicit rolul vieții. Avem nevoie de liniște ca să învățăm cum să ne ferim de furtună.  Avem nevoie de haos pentru a aprecia liniștea.  Avem nevoie de bine pentru a distinge răul și de rău pentru a cunoaște binele. Suntem complexi ca și construcție și trebuie să înțelegem că rațiunea și trăirea sufletului trebuie să funcționeze într-o simbioză perfectă.

Avem nevoie de multe, dar nu în ultimul rând avem nevoie să fim oameni ..

1 comment

  1. Pingback: Am zis mereu .. -
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *