Despre joacă ..

Mon cher, oricine ar vrea să poată să reinventeze lumea. Orice ar vrea să poată să dea un nou sens lucrurilor. Orice ar vrea să poată să aibe o nouă șansă prin care să facă lucrurile altfel. Oricine ar vrea să poată să schimbe regulile jocului, dar vezi tu, asta nu e posibil. Nu a fost vreodată și nici nu are cum să se întâmple. 

Poate că mă consideri nebun că spun toate astea dar, undeva în adâncul sufletului, știi că am dreptate. Poate că s-au spus toate lucrurile care trebuiau spuse. Poate că s-au stabilit toate direcțiile drumului. Poate că nimic nu te mai poate surprinde și totul este doar o complacere în rutină. Poate, poate și iar poate. Urâm conceptul din tot sufletul dar totuși îl acceptăm pentru că altfel ne-am pune mult prea multe întrebări.

Despre joc și despre joacă nu are sens să discutăm. Conceptele există și sunt partea a vieții noastre. Mai important e că ne afectează în orice relație interumană. E parte a vieții și a călătoriei pe care o avem. Are reguli clare pe care le cunoaștem dar se bazează mai mult pe cele de care nu discutăm niciodată. Este o goană după beneficii și nevoi. Este esența relațiilor de orice tip și fel. Sunt variabile meschine, știu, dar fără ele nu am putea simții, iar viața se rezumă la urma urmei la senzații.

Mon cher, joaca ne face să simțim că trăim și de aceea căutăm noi moduri de a ne juca. Jocul e doar mecanismul în care ne cunoaștem partenerii. Este felul în care am învățat că poți cunoaște un om în adevărata lui splendoare. Ne-am perfecționat jocul pe parcurs pentru că vrem să părem invincibili dar din păcate asta doar ne-a costat sufletul. Tot încercăm să cunoaștem pentru că nu reușim să ne sadisfacem nevoia de emoții. Tot încercăm să descoperim pentru că nu reușim să ne găsim locul. Asta e și partea urâtă a jocului .. ne dă false speranțe de împlinire până la un moment în care toată fantasma dispare.

Despre joacă nu se pot spune multe pentru că ține de fiecare individ în parte ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *