Imperfectul ..

Au trecut aproape doi ani. Aproape doi ani în care, la o primă vedere, nu s-a materializat nimic, dar care contează enorm. Aproape doi ani de când mi-am dat seama că am nevoie să scriu. Am nevoie să mă descarc în modul acesta pentru că altfel nu știu. Poate nu m-a interesat să învăț sau poate nu a avut cine să mă învețe. Poate nu am vrut să învăț pentru că mereu mi-am dorit să fiu de neclintit. Poate nu am suflet și poate doar mă mint. Cine știe ..

Doi ani de când am scris primele rânduri din Octombrie, 19.

… a fost pentru EA, crezând că am găsit ceea ce caut și ceea ce îmi doresc. După aproape doi ani îmi dau seama că nu e așa. Nu spun că Octombrie, 19 e o minciună pentru că nu e cazul, doar că am realizat că EA este o fantasmă ce nu poate fi localizată în realitate. EA este mitică, este perfectă și se află într-o unică simbioză cu mintea și sufletul meu.

Din păcate EA nu există sau dacă există eu încă nu am descoperit-o! 

Hai totuși să lăsam melodramele pentru altădată, pentu că simt că nu e cazul să dezbatem acum. Hai să visăm cum ne plăcea odată și să afișăm același zâmbet sincer pe chipul nostru. Hai să uităm tot ce a fost și hai să ne amintim doar ceea ce ne-a făcut să fim mai buni, mai deschiși și cel mai important mai sinceri.

Sună frumos, dar oare este simplu? Răspunsul e nu, pentru că știm că realitatea bate filmul în 99% din cazuri. Răspunsul e nu, pentru că știm să fugim atunci când trebuie să vorbim. Răspunsul e nu, pentru că știm că nu vrem să fim vulnerabili. Avem nevoie să fim puternici, chiar dacă sunt sigur că nu am aratat-o niciodată. Sunt sigur că doar ne dorim însă fricile pe care le-am ancorat în suflet ne fac doar să fim doar simpli lași care aleg să fugă cât mai departe.

Pe data viitoare, mon cher!

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *