Niciodată să nu te ..

Mon cher, ti-am zis-o de atâtea ori, dar mereu ai preferat să uiți. De explicat nici eu nu mai știu de câte ori am făcut-o și parcă vrei să îmi demonstezi mereu că a fost în zadar. Tu poate vrei, cine știe, dar eu insist ..

Știi bine că are niciun sens să îți spun doar lucrurile pe care lumea ce ne înconjoară le folosește mecanic, fără pic de trăire în suflet. Mereu e vorba de emoție. Întotdeauna e vorba de vibe-ul ăla nenorocit pe care urăm că îl adorăm. Să îți zic și de clișee? Nu cred că are sens, pentru că știi la fel de bine ca mine că fiecare eveniment și fiecare moment se poate transpune în aceleași două fraze și un zâmbet forțat.

Uneori uit să îți vorbesc, dar înainte să mă judeci, aprinde o țigară, acompaniază-o cu un pahar de vin și gândește-te dacă nu cumva și tu faci fix același lucru. Voluntar sau involuntar, în cazul nostru nu îți găsește scuză. Dacă tot stai până se termină țigarea, hai spune-mi ce îți mai trece prin minte .. se referă la lume cumva? Defapt nu îmi spune..

Te cunosc, zic eu, mai bine ca lumea și cel mai probabil e și vice-versa. Tocmai de aceea te întreb ce pot să spun mai mult decât ți-am spus în tot timpul ăsta? Ce te-ar putea surpinde? Ce ar trezi în sufletul tău vreo emoție de orice fel? Hai, spune-mi ..

Vrei să îți spun că ești minunată? Păi asta o știi la fel de bine cum știi că dacă nu erai mai mult ca sigur ajungeai să te pierzi în mulțime. Vrei să îți spun că ești smart, descurcăreață și ușor cam prea tupeistă? Păi ți-am repetat aspectele astea atât de mult încât parcă încercam să conving vreun juriu.

Glumesc, mon cher, le știi pe toate și mă știi pe mine. Nu mă repet doar de dragul de a o face. Nu o spun doar de dragul de a o spune. Nu o fac doar că e la modă. Totuși o să încerc să îți spun ceva ce am evitat în orice discuție pe care am avut-o. Sau mai rău te-am lăsat să înțelegi contrariul fără ca eu să o spun ..

Nu îți doresc nimic pentru că toate sunt trecătoate și se pierd în negura timpului. Excepție face fericirea, iar pe aceasta ți-o doresc din tot sufletul. Evit să o spun (știu, sunt ușor nenorocit) dar totuși asta este ceea ce îmi doresc când mă găndesc la tine, mon cher.

Nu puteam scrie ceva fără să te enervez, draga mea și tocmai ăsta e farmecul.

Era să uit .. niciodată să nu te pierzi în mulțime și rămăi așa cum ești pentru că defectele și calitățile sunt cele care ne conturează personalizatea. Ele sunt cele care au făcut să ne întâlnim în această călătorie numită viață și ele sunt cele care ne ghidează mereu pașii.

P.S. La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *