Omul din oglindă ..

Se spune că atragi lumea cu care te asemeni. Se spune că tindem să vedem perfecțiunea acolo unde ea nu există și că suntem tentați să ne relatăm în funcție de modul în care am crescut și ne-am format. Se spune că păstrăm alături pe cei ce nu merită și că ne distanțăm de lucrurile și momentele unice, pe care bineînțeles ajungem să le regretăm pe urmă. Se spune multe, dar pe majoritatea nu le credem și le ignorăm cu tot dinadinsul.  

Se spune că suntem unici și că formăm viața în funcție de principiile pe care le dezvoltăm în etapa maturizării. Trăim și simțim și cu fiecare experiență nouă apar noi calități și noi defecte ce ne definesc ca individ. Construim un așa numit bagaj pe care îl plimbăm cu noi în fiecare moment, fiecare relație, fiecare conexiune, fiecare faptă. Ți-am spus despre EA, dar ..

Mon cher ..

EL e simplu, dar în același timp al dracului de complicat. Nu te chinui să îl citești și să îi pui vreo etichetă – cel puțin nu în grabă – pentru că vei ajunge să te înșeli. EL nu este azi ceea ce a fost ieri și nu pentru că evoluează sau își dezvoltă vreo anumită calitate sau defect, ci pentru că EL preferă să poarte măști. Nu te speria că nu o face voit sau cu răutate. Nici măcar nu o face mereu, ci doar la început. De ce? Pentru că a învățat să fie precaut și a cunoscut mult prea multe într-un timp mult prea scurt .. sau poate mult prea devreme.

Pe EL îl impresionezi greu și e nevoie de mult mai mult decât de o primă impresie fizică. Îl lasă rece ignoranța, mediocritate și consumerismul excesiv. Le-a încercat și le-a trăit din plin – s-a bucurat de ele și le-a venerat, dar a înțeles că e nevoie de altceva pentru a putea simții împlinirea .. EL nu va încerca niciodată să te impresioneze prin invitații în nu știu ce loc sau la nu știu ce petrecere. Probabil alege ceva simplu, ceva care să surprindă și ceva pe care tu îl vezi banal. O face doar că să îți vadă reacția pentru că îi place psihologia minții umane.

Pe EL nu îl interesează trecutul tău, ci doar viitorul. Niciodată nu va judeca ceea ce ai făcut pentru că e conștient că toate au dus la persoana care ești astăzi. Se focusează pe prezent și dacă chiar prezinți interes se va axa pe viitor. Îți va pune întrebări pe care le consideri stupide, dar din care poate afla multe. Te va asculta și va alege să nu vorbească prea mult. Va răspunde doar la ceea ce tu îl întrebi ..

(va continua …)

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *