Suntem ignoranți ..

Suntem ignoranți, dar nu vrem să recunoaștem asta nici în ruptul capului. Suntem ignoranți, dar vrem mereu să fim tratați așa cum noi nu o facem cu cei din jurul nostru. Suntem ignoranți și ne înfumurăm atunci când cineva ne subliniază acest aspect. Suntem ignoranți și lăsăm tot ceea ce ne definește să se piardă în hazard, acceptând în viața noastră mediocritatea și așa numitele must have-uri, pe care le urăm cu fiecare parte a corpului și cu fiecare semnal al minții.Suntem ignoranți și nu asta e problema principală, ci faptul că devenim din ce în ce mai ipocriți ..

De ce zi asta?

Simplu! Pentru că alegem din ce în ce mai mult să ne complacem în situații ce nu ne definesc nici câtuși de puțin personalitatea. Pentru că ne dorim stagnare, când singurul mod de a ne simți împliniți este să simțim fiorul dezvoltării, cunoșterii, aprofundării. Pentru că nu suntem noi .. și chiar dacă nu recunoaștem undeva ascuns în suflet o știm .. 

Mon cher,

.. vrei să cunoști și să experimentezi. Vrei să înveți și să explorezi. Vrei să iubești liniștea. Vrei, dar nu o faci pentru că alegi mereu diametral opus. Te situezi pe un piedestal și te vezi peste toți și toate. Te crezi superioară și ai impresia că totul ți se cuvine. Că lumea îți este la picioare și orice orință a ta trebuie să fie poruncă. Mă faci să răd .. și nu sunt singurul. Mă faci să răd și știu că mă urăști în momentele astea .. dar asta e adevărul. Ești definiția falsității și mediocrității. Ești un produs pe care doar a-i învățat să îl vinzi și te doare asta, dar totuși continui să o faci. Ești precum un trofeu și știm cu toții că ne plictisim mult prea repede de el și îl dorim cu nerăbdare pe următorul. Vrei să cunoști, dar îți este frică de nou. Vrei să experimentezi, dar ești definiția comodității. Vrei să înveți, dar te limitezi doar la etichetă. Vrei să explorezi, dar nu ești conștientă de costurile pe care le implică. Vrei să iubești liniștea, dar ești dominată de haos și nebunie. Bucură-te de toate cât poți, pentru că frumusețea e trecătoare ..

Mon amie,

.. de tine nu vreu să spun multe pentru că ești teoretic în aceiși oală cu mine. Spun teoretic pentru că suntem diametral opuși, dar totuși reprezentăm același gen. Vrei multe, dar faci puține – cred că asta te caracterizează perfect. Ai înțeles totul prost și îmi pare rău să îți spun, dar o să realizezi asta mult prea tărziu. Probabil când nimic din tot ceea ce ești acum nu va mai contat. De tine nu răd, pentru că nu are sens. Zâmbesc, dar atât. Ești nimic, dar ești un stereotip ce prinde și asta e trendul tău. Sport, mașină, plimbări, ieșiri – te-ai scos ce să mai zic .. Job mediocru, rate la banca sau vreo combinație – dar lasă-le pe asta că nu știe nimeni. Viitorul e al tău și nimic nu te poate oprii. Înțelegi lumea și crezi că ai prins smecheria. Alergi după trofee și totul este numai șampanie și caviar (că să readucem în discuție un trend fumat). Zâmbesc, dar totuși îmi e milă de tine .. Nu ai înțeles nici 1% din viață. Nu ai cunoscut nici 1% din viață. Nu te-ai dezvoltat nici 1% din potențialul uman. Aaa .. să nu uităm .. nu ai priceput nici în termeni generali conceptul de EA.

Probabil nu am scris despre nimic, dar totuși poate asta e doar ignoranța ..

Probabil ipocrizia …  who knows?

 

PS. Nu, nu sunt mai bun decât altă persoană și am defecte pe care probabil le-ai cataloga mult mai grave. Diferența e că le-am acceptat în viața mea, le-am înțeles și în primul rând nu le-am ascuns sperând că o să dispară. Suntem cel mai imperfect dintre cei pe care îi poți întâlnii pe drumul vieții tale, dar sunt asumat. Sunt imperfect, dar în momentele potrivite știu să fac totul perfect .. 

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *