Un nou început ..

Am scris un nou început dar defapt nu e vorba despre asta nici măcar o secundă. Am zis un nou început dar defapt voiam să spun o nouă șansă. Am lăsat un nou început dar mă gândesc că niciodată nu  avem șansa asta. Niciodată nu putem reseta totul și nu putem să dăm uitării ceea ce am trăit. Niciodată nu putem spune că nu s-a întâmplat chiar dacă de cele mai multe ori ne facem ca și cum am uitat. Spun un nou început dar nu cred nici 1% în acest concept pentru că .. 

.. suntem umani și ne compunem din rațiune și trăire, iar o parte importantă o reprezintă întâmplările. Ele sunt cele care ne formează personalitatea. Ne formează modul în care percepem realitatea ce ne înconjoară. Ne îndrumă pașii și ne deschid noi orizonturi. Ne formează caracterul la urma urmei.

.. nu putem șterge cu buretele trecutul. Nu putem nici măcar să ascundem totul în bagajul pe care îl cărăm după noi în călătoria numită viață. Nici măcar nu putem să îl ignorăm pentru că ceea ce ignorăm tinde să se repede – de aici și predispunerea de a repeta unele greșeli.

.. suntem într-o continuă dezvoltate, iar a lua totul de la început ar trebui să ignore tot ceea ce am învățat pe parcurs.

Spun un nou început dar defapt am vrut să spun doar de noi șanse. Despre asta e vorba la urma urmei și nu avem nevoie de o anumită dată în calendar pentru a porni pe acest drum. E vorba despre oportunitățile pe care viața le oferă și modul în care le primim în viața noastră. Spun noi șanse pentru că uneori avem nevoie să nu mai greșim după același tipar anost. Spun noi șanse pentru că e trebuie să există un punct de început în care să nu mai lăsăm trecutu să afecteze prezentul. Spun noi șanse pentru că e singurul mod posibil în care putem construi viitorul.

Am scris un nou început dar mai bine hai să lăsăm scuza asta și să ne focusăm cu adevărat pe lucrurile care chiar contează.

1 comment

  1. Pingback: Am zis mereu .. -
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *